Korcula the town of Marco Polo

Privatni obilazak Korčule kopnom luksuznom limuzinom ili monovolumenom. Posjetite ono što je poznato kao rodno mjesto Marka Pola i uživajte u svemu što ovaj čudesni otok nudi. Usput se zaustavite na Pelješcu i odlučite posjetiti solanu ili vinski podrum, kao i drevne stonske zidine, druge po veličini na svijetu.

Što možete očekivati

Jedan od najromantičnijih otočnih gradova u Hrvatskoj, otok Korčula jedno je od glavnih odredišta za turiste koji krstare Jadranom. Prema legendi, osnovao ga je trojanski junak Antenor, a bio je dom mezolitičkih i neolitičkih naroda koji su se prvi naselili na ovom otoku. Poznato je kao rodno mjesto putnika Marca Pola 1254. godine, Korčula je danas drugi najmnogoljudniji otok na Jadranu ispunjen povijesnom i kulturnom baštinom.

Ston je prva stanica nakon polaska iz Dubrovnika. S dobro očuvanim gradskim zidinama koje su nekada štitile grad tijekom srednjovjekovnih vremena, Ston je šarmantni grad bogate povijesti. Neobvezan posjet drevnim solanama prije nastavka na poluotok Pelješac omogućit će zanimljivo zaustavljanje na turi.

Uživajte u prekrasnom zelenom krajoliku, vinogradima i plavim uvalama putem prije nego što stignete u Orebić kako biste krenuli u vožnju brodom do veličanstvenog otoka Korčule. Jednom u gradu posjetite katedralu, gradski muzej i kuću Marka Pola. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju Starim gradom i obilnim suvenirnicama, te ručak u konobi po vašem izboru koja poslužuje brojne ukusne dalmatinske specijalitete. Nakon što smo se oprostili od ovog čudesnog otoka, uslijedit će nam još zadnja stanica po povratku, jer je poluotok Pelješac poznat kao jedno od najpoznatijih hrvatskih vinskih regija. Uživanje u izvanrednoj degustaciji vina krasan je kraj putovanja dok se vraćamo prema Dubrovniku.

Uključenja

  • Lokalni porezi
  • Vozač / vodič? govori engleski
  • Preuzimanje i odlazak iz hotela
  • Obilazak malih grupa
  • Ručak u konobi (uključuje:? Riblju juhu, rižoto od morskih plodova, pustinju i čašu vina) Ako želite jelovnik 2 je + 7 EUR po osobi (hladni tanjur? Dimljena šunka, sir, hobotnica, pržene lignje i desert)
Isključenja
  • Ulaznice
  • Hrana i piće
  • Napojnice (nije obavezno)
Back to top of page